V posledních letech se výrazně zvýšil důraz na udržitelné a ekologické způsoby dopravy. Tento trend se nyní rozšířil i na městskou policii v Popradu a Michalovcích, dvou slovenských městech, která jsou lídry v nasazování elektrických motocyklů.

Vyjádření velitele Městské policie Poprad Mariana Gardoše:

"Nejde pouze o ekonomická a ekologická dopravní prostředky, ale v dnešní době trápí větší města, jako je Poprad, dopravní zácpy a v mnoha případech je právě tento dopravní prostředek, s nímž se dokážeme rychle dostat na místa, kde je to potřebné. Motorky budou nasazeny na území celého města. Na jedno nabití ujedou 100 kilometrů a jejich rychlost dosahuje až 90 kilometrů za hodinu."


Vyjádření mluvčí města Poprad Jarmily Hlaváčové:

"Ich provozní náklady jsou výrazně nižší než u běžného benzínového motocyklu, navíc je to z investičního i provozního hlediska výrazně výhodnější a konečně, samozřejmě, ekologičtější," vysvětlila Hlaváčová.

Kromě prospěchu pro životní prostředí se ukázalo, že elektrické motocykly jsou praktičtější a efektivnější než běžné motocykly nebo benzínová auta. Mobilita motocyklů umožňuje policistům rychle se orientovat v městském provozu a včas dorazit na místo určení. Jejich provoz je také výrazně levnější než provoz běžných vozidel, přičemž náklady na údržbu a palivo jsou nižší.

 

Městská policie šetří čas a úsilí díky elektrickým motocyklům

Na východním Slovensku si přechod na elektrické motorky osvojili také Michalovce. Když městští policisté v Michalovcích jezdí na svých elektrických motorkách přes náměstí, místní obyvatelé se často zastavují a fotografují. Elektromotorky se rychle staly symbolem závazku Michalovců k udržitelnosti a inovacím.

Podle náčelníka Dušana Šantu změnily elektrické motorky pro městskou policii v Michalovcích pravidla hry. Umožňují policistům rychle a efektivně se pohybovat po celém městě, čímž nahrazují některé pěší hlídky, které by si předtím vyžadovaly chůzi. Motorky se také neuvěřitelně snadno dobíjejí - příslušníci je jednoduše přes noc zapojí do 220voltové zásuvky na stanici městské policie.

Elektrické motorky Vmoto Soco TC Max jsou nyní i v Prostějově: Městská policie sází na ekologii a inovace

Po úspěšném nasazení elektrických motorek v Popradu a Michalovcích je vítanou zprávou, že se k těmto městům přidává i české město Prostějov a začíná také používat elektrické motorky Vmoto Soco TC Max. Místní městská policie v Prostějově přistoupila k ekologické dopravě. Toto rozhodnutí svědčí o snaze snížit ekologickou zátěž města a zároveň zlepšit mobilitu a efektivitu městské policie.

Vmoto Soco polícia Prostějov
Vmoto Soco polícia Prostějov

Vmoto Soco polícia Prostějov

Vmoto je oficiálním dodavatelem elektrických skútřů pro DUCATI CORSE

Společnost Vmoto, přední výrobce elektrických skútrů a motocyklů, oznámila uzavření významné sponzorské smlouvy se společností Ducati Corse. Na zák...